Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Makrela grillowana na liściach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna makrela grillowana na liściach kapusty włoskiej z dodatkiem pestek granatu

Makrela grillowana na liściach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makrela grillowana na liściach

 

  • 2 sprawione, umyte i osuszone makrele
  • sól kamienna
  • pieprz czarny
  • pieprz cytrynowy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • przyprawa do ryb Kamis
  • suszony tymianek cytrynowy
  • 4 liście kapusty włoskiej (umyte )
  • 4 łyżki pestek granatu

Sposób przygotowania:

Makrela grillowana na liściach
Makrele natrzeć solą, pieprzami, przyprawą do ryb, sokiem cytrynowym, sosem ostrzygowym, suszonym tymiankiem. Liście kapusty ułożyć na grillu, na liściach położyć ryby, posypać pestkami granatu. Zostawić trochę pestek do dekoracji. Grill elektryczny w piecyku włączyć na 2, wstawić blaszkę z grillem, grillować przez ok 20 min, przewracać ryby na drugą stronę.Pod koniec grillowania zwiększyć tem. do 3. Podawać na liściach, udekorować pestkami granatu. Smacznego.
Makrela grillowana na liściach
Ryby ułozyć na liściach kapusty włoskiej
Makrela grillowana na liściach
Potem posypać pestkami granatu i wstawić do piecyka grilla