motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Makrela wędzona z serkiem topionym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna pasta do chleba z wędzoną makrelą

Makrela wędzona z serkiem topionym

Składniki:

Makrela wędzona z serkiem topionym

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 serki topione
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • 1 łyżka natka pietruszki posiekanej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makrela wędzona z serkiem topionym
Wędzoną makrelę obieramy ze skórki i ości. Rozgniatamy widelcem na miazgę. Umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Masło ucieramy z serkami topionymi. Dalej ucierając dajemy po troszku rozgniecionej makreli. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Przygotowana pasta jest smaczna z białym pieczywem.