Strona główna Makrela z grilla

Makrela z grilla

Grill, Makrela « poprzedni | następny »
Glumanda - Przepis na: Makrela z grilla offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 111
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Makrela z grilla
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczna i zdrowa ryba :)


trudność: średne
czas:

Makrela z grilla - SKŁADNIKI:

  • Po jednej swiezej (moga byc mrozone) makreli na kazda osobe.
  • Sol, pieprz, przyprawy (uzywam pieprzu cytyrnowego)
  • maslo
  • Grill elekryczny lub konwencjonaly ew. piekarnik z grillem.
  • Polecam ziemniaki w mundurkach jako dodatek.
  • ew. maslo ziolowe.

Makrela z grilla - PRZYGOTOWANIE:

Makrele rozmrozic i oczyscic. Glowe mozna obciac. Dobrze posolic i zostawic na noc w lodowce. Przed grilowaniem osuszyc rybe i lekko poslolic jeszcze raz i przyprawic. Mozna dac maslo do srodka.. jednka nie dawac masle ziolowych..bo cale ziola zostaja potem w osciach. Lepiej jest dodac maslo ziolowe osobno , do zielmniakow. Mozna posmarowac rybe malsem i polozyc na grill. W piekarniku sugeruje uzycie papieru do pieczenia, bo powoduje nieprzywieranie ryby do rusztu.. czy blachy. Pieczemy ja ok 10 min na jednej stronie bez ciaglego przewracania.. kazda strone tylo raz. Mozna podac rozne sosy .. czy remulade oraz ziemniaki w mundurkach :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makrela z grilla  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grill
Grillowane piersi z kurczaka Grillowane morele z serkiem i tymiankiem Banany z grilla
Paczuszki z karkówki z kaszanką Grillowany schab z duszonymi maślakami Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Grillowana cukinia w marynacie czosnkowej Grillowane pulpeciki z kaszą manną Ananas z grilla
Królik z rusztu Szaszłyki z karkówki Grillowana pierś z kurczaka z czosnkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj