Strona główna Makrela z grilla

Makrela z grilla

Grill, Makrela « poprzedni | następny »
Glumanda

Mistrz Kuchni
Przepisy: 111
zdjęcia: 1 z 1
Makrela z grilla
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczna i zdrowa ryba :)


trudność: średnie
czas:

Makrela z grilla - SKŁADNIKI:

  • Po jednej swiezej (moga byc mrozone) makreli na kazda osobe.
  • Sol, pieprz, przyprawy (uzywam pieprzu cytyrnowego)
  • maslo
  • Grill elekryczny lub konwencjonaly ew. piekarnik z grillem.
  • Polecam ziemniaki w mundurkach jako dodatek.
  • ew. maslo ziolowe.

Makrela z grilla - PRZYGOTOWANIE:

Makrele rozmrozic i oczyscic. Glowe mozna obciac. Dobrze posolic i zostawic na noc w lodowce. Przed grilowaniem osuszyc rybe i lekko poslolic jeszcze raz i przyprawic. Mozna dac maslo do srodka.. jednka nie dawac masle ziolowych..bo cale ziola zostaja potem w osciach. Lepiej jest dodac maslo ziolowe osobno , do zielmniakow. Mozna posmarowac rybe malsem i polozyc na grill. W piekarniku sugeruje uzycie papieru do pieczenia, bo powoduje nieprzywieranie ryby do rusztu.. czy blachy. Pieczemy ja ok 10 min na jednej stronie bez ciaglego przewracania.. kazda strone tylo raz. Mozna podac rozne sosy .. czy remulade oraz ziemniaki w mundurkach :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makrela z grilla  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grill
Biała kiełbasa grillowana w musztardowej marynacie Grillowany boczek w pikantnej marynacie Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem
Pierś grillowana Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem Kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką
Grillowany karczek z pieprzem pomarańczowym Grillowany oscypek Grillowany filet z indyka na rajskiej wyspie
Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini Grillowana kaszanka Grillowany filet drobiowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane