Strona główna Makrela z grilla

Makrela z grilla

Grill, Makrela « poprzedni | następny »
Glumanda - Przepis na: Makrela z grilla offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 111
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Makrela z grilla
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczna i zdrowa ryba :)


trudność: średne
czas:

Makrela z grilla - SKŁADNIKI:

  • Po jednej swiezej (moga byc mrozone) makreli na kazda osobe.
  • Sol, pieprz, przyprawy (uzywam pieprzu cytyrnowego)
  • maslo
  • Grill elekryczny lub konwencjonaly ew. piekarnik z grillem.
  • Polecam ziemniaki w mundurkach jako dodatek.
  • ew. maslo ziolowe.

Makrela z grilla - PRZYGOTOWANIE:

Makrele rozmrozic i oczyscic. Glowe mozna obciac. Dobrze posolic i zostawic na noc w lodowce. Przed grilowaniem osuszyc rybe i lekko poslolic jeszcze raz i przyprawic. Mozna dac maslo do srodka.. jednka nie dawac masle ziolowych..bo cale ziola zostaja potem w osciach. Lepiej jest dodac maslo ziolowe osobno , do zielmniakow. Mozna posmarowac rybe malsem i polozyc na grill. W piekarniku sugeruje uzycie papieru do pieczenia, bo powoduje nieprzywieranie ryby do rusztu.. czy blachy. Pieczemy ja ok 10 min na jednej stronie bez ciaglego przewracania.. kazda strone tylo raz. Mozna podac rozne sosy .. czy remulade oraz ziemniaki w mundurkach :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makrela z grilla  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grill
Grillowane młode ziemniaki Pierś z grilla z surówką z jabłka i marchewki  Grillowana kaszanka z ketchupem
Grzanki z grilla Grillowane żeberka z miodem Jabłka z kaszanką z grilla
Grillowane ziemniaki z pomidorami i serem Grillowane bułki z cheddarem i serrano Szaszłyki z polędwiczki w mięcie
Grillowane żeberka Kiełbaski z bruschettą z żółtymi pomidorami Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane