beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Makrelka kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W sam raz na pyszne śniadanie

Makrelka kanapkowa

Składniki:

Makrelka kanapkowa

 

  • 1 makrela
  • 2 - 3 jajka
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 - 3 łyżki startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ogórki konserwowe

 

Sposób przygotowania:

Makrelka kanapkowa
Makrelę obrać z ości, rozdrobnić widelcem. Ugotowane jajka i żółty ser ścieramy na tartce. Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dodajemy do makreli. Mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Aby pasta była ostrzejsza można dodać musztardę. Podawać z pieczywem.