Makrelowa pasta na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szyba pasta makrelowa na śniadanie

Makrelowa pasta na kanapki

Składniki:

Makrelowa pasta na kanapki

 

  • średnia makrela wędzona
  • 2 jajka
  • łyżka majonezu
  • 2 duże ogórki kiszone
  • mała cebula drobno posiekana
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz czarny drobno mielony
  • szczypiorek lub zielona część dymki

 

Sposób przygotowania:

Makrelowa pasta na kanapki
Z makreli wyjmujemy ości, robimy to bardzo dokładnie, jednocześnie "kruszymy" rybę na małe kawałki. Cebulę, 2 jajka i 2 duże ogórki drobno siekamy. Wrzucamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, łyżkę oleju, mieszamy. Wkładamy łyżkę majonezu i mieszamy. Możemy posypać zieloną częścią dymki lub szczypiorkiem, smacznego!