paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Makron z granatem i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo proste danie podane na zimno. Makaron kokardki podany z twarożkiem listkami świeżej mięty i pestkami granatu

Makron z granatem i serkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makron z granatem i serkiem

 

  • makaron kokardki 30 dag
  • granat 1 sztuka
  • jogurt typu greckiego 250 ml
  • twaróg 10 dag
  • cukier waniliowy do smaku
  • mięta świeże listki do smaku

 

Sposób przygotowania:

Makron z granatem i serkiem
Makaron kokardki ugotować w osolonej wodzie al dente. Przelać następnie zimną. Twarożek pokruszyć w palcach i posypać nim makaron. Jogurt grecki wymieszać do smaku z cukrem waniliowym i sokiem z połowy grantu. Jogurtowym sosem polać makaron z twarogiem. Całość posypać świeżymi listkami mięty oraz pestkami granatu.
Makron z granatem i serkiem
Twarożek pokruszyć w palcach i posypać nim makaron.
Makron z granatem i serkiem
Do jogurtu dodać sok z pestek cukier waniliowy
Makron z granatem i serkiem
Sos jogurtowy wymieszać na jednolita konsystencję
Makron z granatem i serkiem
ogurtowym sosem polać makaron z twarogiem.

Tagi:

makaron