rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Malibu

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny napój alkoholowy na zimowe wieczory

Malibu

Składniki:

Malibu

 

  • 100g wiórków kokosowych
  • 250ml spirytusu(ja zalałam taką ilością wódki-może trochę słabsze)
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Sposób przygotowania:

Malibu
Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem(ja zalałam taką ilością wódki-może trochę słabsze )i odstawiamy na tydzień.Po tym czasie osączamy wiórki(najlepiej gazą).To co odsączyliśmy dolewamy do 1 puszki mleka skondensowanego słodzonego i 1 puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego (UWAGA!!!wlewamy spirytus do mleka)i miksujemy.Może się zważyć.Jeśli trzeba to można jeszcze wiórki przepłukać wódką.Wiórki można wykorzystać do deserów:)