aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Malibu wg aginaa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne malibu.............

Malibu wg aginaa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Malibu wg aginaa

 

  • 250 ml spirytusu,
  • 100 ml wódki,
  • 200 g wiórek kokosowych,
  • 1 mleko skondensowane słodzone,
  • 1 mleko skondensowane niesłodzone.

Sposób przygotowania:

Malibu wg aginaa
Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy na 5 dni do lodówki. Co drugi dzień możemy przemieszać. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. Malibu przelewamy do karafki. Wyciśnięte wiórki kokosowe można użyć do ciast, ciasteczek, pralinek lub deserów.
Malibu wg aginaa
zalewamy wiorki na 5 dni alkoholem........
Malibu wg aginaa
wyciskamy alkohol z wiorek do miseczk....
Malibu wg aginaa
dolewamy mleko skondensowane słodzone...
Malibu wg aginaa
i niesłodzone, mieszamy i przelewamy.....