czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

SUPERPRZEPIS

Malinowa tarta na kokosowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tarta na ciasteczkowym spodzie to wspaniała propozycja na upalne dni. Nie wymaga pieczenia, a owocowe nadzienie wszystkim zasmakuje.

Malinowa tarta na kokosowym spodzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malinowa tarta na kokosowym spodzie

 

  • Spód:
  • 200g herbatników,
  • 200g masła,
  • 50g wiórków kokosowych,
  • 1,5 łyżki brązowego cukru.

 

Sposób przygotowania:

Malinowa tarta na kokosowym spodzie
1. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić z cukrem, dodać do ciastek wraz z wiórkami kokosowymi, krótko zmiksować. Rozłożyć równomiernie na dnie i bokach formy na tartę o śr. 27cm. Schłodzić. 2. 350g malin podgrzać wraz z 100g cukru pudru. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w trosze wrzątku, przestudzić. Serek zmiksować z resztą cukru pudru, skórką z cytryny oraz ze śmietaną. Dodać przestudzone maliny oraz żelatynę. Zmiksować. Masę wylać na przygotowany kokosowy spód. Schłodzić. Przed podaniem udekorować pozostałymi malinami i oprószyć cukrem pudrem.
Malinowa tarta na kokosowym spodzie
Zmielić składniki na spód, wylepić dno i boki formy
Malinowa tarta na kokosowym spodzie
Zmiksowac przygotowan składniki na nadzienie
Malinowa tarta na kokosowym spodzie
Mase wylać na spód, schłodzić, udekorowac malinami

Tagi:

tarta