bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Malinowy sernik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon malinowy w pełni więc na weekend przygotowałam delikatny i puszysty sernik z malinami i kruszonką. Pycha!

Malinowy sernik

Składniki:

Malinowy sernik

Ciasto

Masa serowa

Sposób przygotowania:

Malinowy sernik
Na stolnicę przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia dodaję cukier, margarynę i jajko zagniatam ciasto i dzielę je na dwie części większą i mniejszą.

Większą częścią wylepiam spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piekę w 180 stopniach przez 15 min. Mniejszą część ciasta wkładam do woreczka i schładzam w zamrażalce.

Do miski wkładam ser, cukier i cukier wanilinowy, miksuję po chwili wbijam jajka i dosypuję proszek budyniowy z mąką ziemniaczaną.

Masę wylewam na podpieczony spód, wykładam maliny i ścieram na tarce pozostałe ciasto. Piekę przez około 70 min w 180 stopniach. 



Tagi:

ciasto sernik