Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Maliny z biszkoptami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Maliny z kruszonką na biszkoptach to bardzo łatwy i szybki do przygotowania, smaczny deser. Smacznego.

Maliny z biszkoptami i kruszonką Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Maliny z biszkoptami i kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Maliny z biszkoptami i kruszonką
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, masło, płatki owsiane, aromat migdałowy, żółtko i posiekane orzechy nerkowca.

Palcami rozcierać do momentu powstania kruszonki. 3 kokilki posmarować masłem, włożyć połamane biszkopty.

Wsypać umyte i osuszone maliny, posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Do miski przesiać mąkę, dodać masło, cukier, płatki owsiane, aromat i żółtko.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Orzechy nerkowca posiekać, połączyć z mąką.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Palcami rozcierać do momentu powstania grudek.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Dno kokilek wyłożyć połamanymi biszkoptami.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Wsypać umyte i osuszone maliny.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Po wierzchu posypać kruszonką.
Maliny z biszkoptami i kruszonką
Piec około 25 mint w temp 180 stopni.