Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Małosolna surówka z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawa w smaku surówka to idealne dodatek do drugiego dania obiadowego. Prosta, a bardzo dobra zarazem.

Małosolna surówka z kukurydzą

Składniki:

Małosolna surówka z kukurydzą

 

 

Sposób przygotowania:

Małosolna surówka z kukurydzą
Sałatę lodową rwiemy na małe części, następnie dokładamy do niej odcedzoną kukurydzę. Ogórki małosolne przecinamy na średniej grubości krążki. Pomidora parzymy, obieramy i oczyszczamy z ziaren i kroimy w nieduża kostkę. Cebulę przecinamy na pół i siekamy w cienkie pół talarki. Sos przygotowujemy osobno. Łączymy ze sobą majonez i śmietanę i drobno posiekaną świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki. Całość jeszcze raz mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.