mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Małosolne ogóreczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, sezonowe ogórki. Idealne do obiadu.

Małosolne ogóreczki.

Składniki:

Małosolne ogóreczki.

 

  • ok.3 kg zielonych ogórków
  • 4 łyżki soli
  • 6 ząbków czosnku
  • mały korzeń chrzanu
  • kilka gałązek kopru

 

Sposób przygotowania:

Małosolne ogóreczki.
Ogórki umyć i poukładać w dużym słoiku. Między ogórki powkładać przekrojone ząbki czosnku, gałązki kopru i kawałki korzenia chrzanu. Słoik zalać gorącą wodą wymieszaną z solą. Kiedy woda wystygnie słoik przykryć i odstawić w dość ciepłe miejsce na dwa dni. Jeśli w pomieszczeniu jest chłodno, może się okazać, iż trzeba będzie poczekac trzy dni. Po tym czasie ogórki na pewno będą gotowe do spożycia. Smacznego.