SUPERPRZEPIS

Mandarynkowa kaczka

  • 8
  • luna
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14
Mandarynkowa kaczka

Dzisiaj na obiad podajemy pieczoną kaczkę, nadziewaną mandarynkami oraz kawałkami jabłka

Składniki:

Mandarynkowa kaczka

 

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkowa kaczka
Umyta i osuszona kaczke posolic wewnatrz, nadziac mandarynkami(ze skorka), kawalkami jablka i obranym i przekrojonym na pol czosnkiem. Kaczke zaszyc lub spiac. Posolic ja z zewnatrz posmarowac odrobina tluszczu (olejem lub oliwa), posypac chilli, majerankiem i wlozyc w naczyniu zaroodpornym do piekarnika. Piec ok.2 godzin w temp. 200-210 stopni.10 min. przed koncem pieczenia, posmarowac kaczke woda wymieszana z sola(na 1/2 szklanki wody dac 2 lyzeczki soli) a temperature piekarnika zwiekszyc do 240 stopni.