polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Mandarynkowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mandarynkowe muffiny z kakao

Mandarynkowe muffiny

Składniki:

Mandarynkowe muffiny

 

  • Składniki suche:
  • 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 szklanka mąki + 1 łyżka
  • 1/3 szklanki cukru
  • szczypta soli

 

  • Składniki mokre:
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkowe muffiny
Przygotowanie jest standardowe: w osobnym naczyniu wymieszać składniki mokre, w osobnym składniki suche. Potem wlać składniki mokre do suchych i szybko je wymieszać. Owoce obrać, podzielić na cząstki. Ciastem wypełnić natłuszczone foremki do 3/4 wysokości. W każdą wetknąć po kawałku mandarynki, lekko zanurzyć, oprószyć kakao. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.