goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Mandarynkowy keks Jadzi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Mandarynki można zastąpić pomarańczami.

Mandarynkowy keks Jadzi

Składniki:

Mandarynkowy keks Jadzi

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkowy keks Jadzi
Z mandarynek usuwamy pestki i błonkę. Razem z orzechami mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na koniec masę łączymy z ubitą pianą z białek. Formę do keksu smarujemy tłuszczem i przelewamy masę. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Gdy keks przestygnie polewamy mandarynkowym lukrem - lub innym - ulubionym.

Tagi:

keks ciasto