Książka kucharska Mandarynkowy zawrót głowy

W tej książce kucharskiej znajdziecie przepisy na mandarynki w przeróżnych odsłonach - w pomysłowych deserach, w potrawach - rybach i jako dodatek do mięs, a nawet likier mandarynkowy!

Mandarynkowy zawrót głowy
fot. Adobe Stock
Mandarynki często jadamy zimą jako szybką przekąskę, mają one jednak wiele więcej do zaoferowania! Zobacz co pysznego można zrobić z mandarynkami.

Bomba witaminowa

Mandarynki są znacznie słodszymi odpowiednikami pomarańczy, warto podawać je dzieciom, które mają skłonności do przeziębień. Owoce te mają bowiem bardzo wiele właściwości leczniczych! Są źródłem naturalnych przeciwutleniaczy czyli witaminy C i A. Doskonale wspomagają układ odpornościowy, poprawiają kondycję cery, a także chronią oczy i pomagają zwalczać cukrzyce, miażdżyce i  choroby nowotworowe.

Nuta cytrusów

Niegdyś owoce cytrusowe były bożonarodzeniowym rarytasem. Dzieci wyczekiwały na nie z radością i utęsknieniem! W czasie przygotowywania Wigilijnych potraw, w powietrzu unosił się aromatyczny, tropikalny zapach, który wprowadzał w domu wyjątkową atmosferę.  Dziś mandarynki są najczęściej spożywanymi owocami, zwłaszcza w czasie jesienno – zimowym. W okresie letnim zaś, stanowią dodatki do naszych deserów, ciast oraz sałatek owocowych i wytrawnych dań.

W tej książce kucharskiej znajdziecie przepisy na mandarynki w przeróżnych odsłonach - w pomysłowych deserach, ciastach i ciasteczkach, w potrawach - rybach, jako dodatki do mięs, a także między innymi likier mandarynkowy, czy grzaniec z dodatkiem mandarynek!

Zapraszamy do próbowania!