julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Manna z syropem malinowo-cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kasza manna jest lekkostrawna, sporo w niej jodu i skrobi. Taką przygotowaną kaszę możemy jeść i jeść ale z umiarem. :)

Manna z syropem malinowo-cytrynowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Manna z syropem malinowo-cytrynowym

 

  • 1 litr mleka 0,5%
  • 300 g kaszy manny błyskawicznej
  • syrop owocowy o smaku malinowo-cytrynowym
  • 1/2 łyżeczki cukru (jak ktoś lubi, ja nie dawałam, ponieważ jest syrop i dla mnie wystarczy taka słodycz)

Sposób przygotowania:

Manna z syropem malinowo-cytrynowym
Porcja na ok. 4 osoby. Smaczna, zdrowa, pełnowartościowa kasza manna. Na początku przygotowujemy produkty do przygotowania dania. Mleko gotujemy i jak ktoś lubi wsypuje cukier. Gdy mleko będzie się gotować wsypujemy kaszę mannę błyskawiczną i cały czas energicznie mieszamy aby nie zrobiły się tzw. kluchy. Jabłka kroimy, obieramy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy na cztery części, układamy na talerz. Kaszę mannę nakładamy na talerze, polewamy lub skrapiamy syropem malinowo-cytrynowym (możemy podać bez syropu, też jest dobra, np. z owocami czy polana czekoladą) i gotowe. Smacznego :)
Manna z syropem malinowo-cytrynowym
Na początku przygotowujemy produkty do przygotowania dania
Manna z syropem malinowo-cytrynowym
Mleko gotujemy i jak ktoś lubi wsypuje cukier
Manna z syropem malinowo-cytrynowym
Gdy mleko będzie się gotować wsypujemy kaszę mannę błyskawiczną i cały czas energicznie mieszamy aby nie zrobiły się tzw. kluchy
Manna z syropem malinowo-cytrynowym
Jabłka kroimy, obieramy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy na cztery części, układamy na talerz