LauraLaura

LauraLaura

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Makaron ze szpinakiem i łososiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybki, zdrowy i pyszny pomysł na obiad zarówno dla dzieci jaki i dorosłych. Połączenie ryby i szpinaku jest naprawdę wspaniałe. Sprawdźcie!

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i łososiem

 

  • Opakowanie makaronu rurki
  • 150g wędzonego łososia w kawałku lub plastrach
  • opakowanie mrożonego szpinaku - brykiet
  • 2 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 200 ml słodkiej śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i łososiem

ETAP 1:

Mararon ze szpainakiem i łososiem

Wstawiamy wodę na makaron, solimy ją. Na patelni z 2 łyżkami masła podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy pokrojonego na mniejsze części łososia i podsmażamy chwilę. Kiedy ryba odda swój aromat na patelnie wrzucamy zamrożony szpinak i mieszamy co chwilę by ulegał rozpuszczeniu ( zwykle trwa to kilka minut).
Gdy szpinak całkowicie się się rozpuści na całości dolewamy słodką śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy przez 3-5 minut. Gotowy szpinak mieszamy z ugotowanym makaronem. Smacznego!


Tagi:

szpinak