pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Marchew duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomita marchew duszona na obiad i nie tylko

Marchew duszona

Składniki:

Marchew duszona

 

 

Sposób przygotowania:

Marchew duszona
Żołądki myjemy, przekładamy do garnka a następnie zalewamy wodą. Gotujemy. Marchew obieramy, kroimy w plastry. Pietruszkę obieramy i również kroimy w plastry. Marchew z pietruszką przekładamy do żołądków. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz kostkę rosołową. Doprawiamy ostrą papryką i gotujemy. Pod koniec dolewamy śmietanę. Taką duszoną marchew serwujemy jako samodzielne danie. Możemy ją również podawać z ryżem czy też ziemniakami.

Tagi:

marchewka