anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Marchew na pół ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchew smakuje wyśmienicie pod każdą postacią ja dla odmiany dodałam chilli zyskała wspaniały słodko ostry smak.

Marchew na pół ostro

Składniki:

Marchew na pół ostro

 

  • 400 g marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl wody
  • 2 łyżki cukru
  • Kucharek
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka mąki
  • chilli

 

Sposób przygotowania:

Marchew na pół ostro
Marchew dokładnie obrać i pokroić w kostkę nie zbyt drobno. Do garnka wlać wodę i dodać masło a następnie cukier i marchew. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, odrobiną chilli i kucharkiem. Gdy marchew będzie już miękka to wymieszać mąkę z 1/3 szkl zimnej wody i wlać do garnka zagotować.

Tagi:

marchewka