laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Marchew z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek do obiadu Gorąco polecam

Marchew z migdałami

Składniki:

Marchew z migdałami

  • 500 g marchwi
  • 40 g masła
  • 100 g migdałów
  • 40 g cukru
  • 200 ml rosołu gorącego
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Marchew z migdałami

Marchew obrać ,opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić w krążki. Masło roztopić ,dodać marchew,migdały i cukier. Mieszając smażyć na wolnym ogniu tak długo aż się cukier rozpuści. Zalać rosołem i wsypać curry ,sól i pieprz. Dusić pod przukryciem około
15 minut. Zdjąć pokrywę i gotować marchew do odparowania sosu.

Redakcja poleca: