Marchew z migdałami

laura100

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 287
Marchew z migdałami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dodatek do obiadu Gorąco polecam


trudność: łatwe
czas:

Marchew z migdałami - SKŁADNIKI:

  • 500 g marchwi
  • 40 g masła
  • 100 g migdałów
  • 40 g cukru
  • 200 ml rosołu gorącego
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól pieprz

Marchew z migdałami - PRZYGOTOWANIE:

Marchew obrać ,opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić w krążki. Masło roztopić ,dodać marchew,migdały i cukier. Mieszając smażyć na wolnym ogniu tak długo aż się cukier rozpuści. Zalać rosołem i wsypać curry ,sól i pieprz. Dusić pod przukryciem około
15 minut. Zdjąć pokrywę i gotować marchew do odparowania sosu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marchew z migdałami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami Pleciony chlebek Kapusta biała z prażoną cebulą
Surówka z białej kapusty Surówka z selera  pomidorów Duszona młoda kapustka zasmażana z koperkiem
Wątróbkowa pasta do kanapek Lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortów Buraczki na maśle z sokiem z cytryny
Surówka z porem i marchewką "Zielona" surówka Miseczki chlebowe na kefirze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane