Marchew z migdałami

laura100 - Przepis na: Marchew z migdałami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 287
Marchew z migdałami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dodatek do obiadu Gorąco polecam


trudność: łatwe
czas:

Marchew z migdałami - SKŁADNIKI:

  • 500 g marchwi
  • 40 g masła
  • 100 g migdałów
  • 40 g cukru
  • 200 ml rosołu gorącego
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól pieprz

Marchew z migdałami - PRZYGOTOWANIE:

Marchew obrać ,opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić w krążki. Masło roztopić ,dodać marchew,migdały i cukier. Mieszając smażyć na wolnym ogniu tak długo aż się cukier rozpuści. Zalać rosołem i wsypać curry ,sól i pieprz. Dusić pod przukryciem około
15 minut. Zdjąć pokrywę i gotować marchew do odparowania sosu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marchew z migdałami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Surówka z pekinki do mielonych kotletów Domowe pity do kebaba
Marynowane winogrona Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Proziaki z bieszczad Sos grzybowo-śmietanowy
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Sos ze świeżych podgrzybków Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane