iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Marchewka na soku pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Marchewka na soku pomarańczowym .

Marchewka na soku pomarańczowym

Składniki:

Marchewka na soku pomarańczowym

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka na soku pomarańczowym
Marchewkę średniej wielkości ok 4 sztuki obieramy, odcinamy końce i kroimy w dość równą kosteczkę. Pomarańcza przekrawamy na pół i za pomocą wyciskarki do cytrusów wyciskamy z niej sok. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy marchewkę i podsmażamy. Następnie zalewamy sokiem pomarańczowym i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku. Dusimy do miękkości , jeżeli sok nam odparuje a marchewka będzie jeszcze twarda podlewamy odrobina wody lub bulionu warzywnego. Na koniec zalewamy marchewkę śmietaną i chwilę gotujemy. Podajemy do obiadu na ciepło.