kacio5000

kacio5000

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Marchewka w zalewie miodowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka dla łasuchów i nie tylko ...

Marchewka w zalewie miodowej

Składniki:

Marchewka w zalewie miodowej

 

  • Marchewki (ok 0,5kg)
  • Miód (3 duże łyżki stołowe)
  • kukurydza konserwowa (puszka)
  • Przyprawy (do smaku co kto lubi)
  • Kapusta pekinska

 

 

  • Dobre chęci (:

Sposób przygotowania:

Marchewka w zalewie miodowej
1 Ugotuj marchew
2 Pokrój ją w talarki (ok 2 cm grubości)
3 Ułóż je na dnie półmiska
4 Polej odrobiną miodu
5 Odsącz kukurydze z wody
6 Ułóż ją na marchewce
7 Polej odrobiną miodu
8 Posiekaj drobno kapustę pekińską
9 Ułóż na kukurydzy i zalej wzorkiem miodu

GOTOWE