Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Marchewka z chrzanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

słodko - ostra surówka, idealna do smażonej ryby

Marchewka z chrzanem

Składniki:

Marchewka z chrzanem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z chrzanem
Marchewkę oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce jarzynowej, na malutkich oczkach. Tak samo drobno zetrzeć obrane jabłko, od razu skropić je sokiem z cytryny. Marchewkę wymieszać z jabłkiem, dodać chrzan (jeśli ścieramy korzeń to należy od razu skropić wiórki sokiem z cytryny) - całość doprawić olejem, szczyptą soli i miodem, dokładnie wymieszać. Podawać schłodzone np. do smażonej ryby.