nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Marchewka z groszkiem i kukurydzą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki dodatek do obiadu - marchewka z groszkiem i kukurydzą.

Marchewka z groszkiem i kukurydzą.

Składniki:

Marchewka z groszkiem i kukurydzą.

 

  • słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą (330g masa bez zalewy)
  • 1/2 szkl. mleka
  • 3 łyżki mąki (lekko czubate)
  • sól, pieprz
  • odrobina mielonej słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Marchewka z groszkiem i kukurydzą.
1. Zawartość słoika wraz z zalewą wlewamy do małego rondelka. Zagotowujemy. 2. W tym czasie z mleka i mąki robimy zawiesinę (ja wlewamy mleko i wsypuję mąkę do słoika po marchewce, zakręcam i mieszamy jak w shakerze). 3. Gdy całość zacznie nam się gotować wlewamy mleko z mąką i mieszamy, aż zgęstnieje. 4. Doprawiamy pieprzem, solą i odrobiną słodkiej papryki do smaku. Podajemy na ciepło.