Marchewka zasmażana

Marchewka, Dodatki « poprzedni | następny »
Beatris - Przepis na: Marchewka zasmażana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1539
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Marchewka zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Doskonały dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Marchewka zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Marchewka zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Obrane marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do garnka. Do marchewki wlać wodę i dodać trochę przyprawy uniwersalnej. Marchewkę ugotować do miękkości, trwa to kilka minut. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Przygotowaną zasmażkę dodać do marchewki i szybko rozmieszać. Do marchewki dodać też ocet, cukier i resztę masła. Wszystko wymieszać i smażyć dalej razem, aż zgęstnieje. Podawać np. jako dodatek do obiadu. Można ją dodatkowo posypać posiekanym szczypiorkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marchewka zasmażana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marchewka
Marchewkowa tarta Marchewkowiec z imbirem i cynamonem Risotto w marchewce z boczku
Kotleciki z ryżem i marchewką Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli
Buraczki z marchewką Polędwiczka z borowikami i pieczoną marchewką Kurczak pieczony na warzywach
Ciasto marchewkowe Marchewkowe z kremem grysikowym Placuszki jabłkowo-marchewkowe z rodzynkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane