Marchewka zasmażana

Marchewka, Dodatki « poprzedni | następny »
Beatris - Przepis na: Marchewka zasmażana offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1352
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Marchewka zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Doskonały dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Marchewka zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Marchewka zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Obrane marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do garnka. Do marchewki wlać wodę i dodać trochę przyprawy uniwersalnej. Marchewkę ugotować do miękkości, trwa to kilka minut. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Przygotowaną zasmażkę dodać do marchewki i szybko rozmieszać. Do marchewki dodać też ocet, cukier i resztę masła. Wszystko wymieszać i smażyć dalej razem, aż zgęstnieje. Podawać np. jako dodatek do obiadu. Można ją dodatkowo posypać posiekanym szczypiorkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marchewka zasmażana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marchewka
Duszona marchewka Oberiba Eli,czyli zupa z kalarepy Królik z sosem i marchewką
Ryż z sosem marchwiowo-jabłkowym Glazurowana marchewka Udka z kurczaka z cebulą i marchewką
Marchewkowy chleb Drobiowe pałki  z marchwią i śliwką Marchewkowo-oliwkowe roladki
 Marchewkowe kotleciki Ryba pieczona z warzywami i migdałami Marchewkowiec z prażonymi ziarnami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane