Marchewka zasmażana

Marchewka, Dodatki « poprzedni | następny »
Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1682
zdjęcia: 1 z 4
Marchewka zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Doskonały dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Marchewka zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Marchewka zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Obrane marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do garnka. Do marchewki wlać wodę i dodać trochę przyprawy uniwersalnej. Marchewkę ugotować do miękkości, trwa to kilka minut. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Przygotowaną zasmażkę dodać do marchewki i szybko rozmieszać. Do marchewki dodać też ocet, cukier i resztę masła. Wszystko wymieszać i smażyć dalej razem, aż zgęstnieje. Podawać np. jako dodatek do obiadu. Można ją dodatkowo posypać posiekanym szczypiorkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marchewka zasmażana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marchewka
Marchew duszona z groszkiem Surówka z marchewki i jabłka Zupa marchewkowo-pieczarkowa
Skrzydełka z marchewką w piwie Babeczki orkiszowo - marchewkowe Marchewka duszona z groszkiem
Duszona marchewka Marchewkowe leniwe / kopytka Marchewkowe z karmelowym serkiem
Budyń marchewkowo-pomarańczowy Zupa marchwiowa na rozgrzanie Pęczak z warzywami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane