Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Marchewka zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój ulubiony dodatek do obiadu- zasmażana marchewka na masełku. Idealnie pasuje do mięs. Lubią ją także dzieci.

Marchewka zasmażana

Składniki:

Marchewka zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Marchewka zasmażana

Przygotowanie marchewki:

Marchewka zasmażana
Ugotowana i pokrojona w drobną kostkę marchewka

Obraną marchew ugotować do miękkości, wystudzić, pokroić w kosteczkę.

Przygotowanie zasmażki:

Marchewka zasmażana
Mąkę z masłem należy dokładnie wymieszać na patelni

Wrzucić z powrotem do garnka, podlać wodą wodą (tak aby zakryła połowę marchewki, może być ta sama woda w której się gotowała) i zagotować. Masło roztopić na patelni i cały czas mieszać z mąką, aż ładnie się połączy.

Zagęszczanie marchewki:

Marchewka zasmażana
Zagęszczanie marchewki zasmażką z mąki i masła

Zasmażkę, ciągle mieszając wlać do marchwi. Zagotować. Doprawić według uznania solą, pieprzem i cukrem. Smacznego!