haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Marchewki w pomarańczowej glazurze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Błyszcząca, pyszna marchewka doskonała jako dodatek do obiadu.

Marchewki w pomarańczowej glazurze Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marchewki w pomarańczowej glazurze

 

Sposób przygotowania:

Marchewki w pomarańczowej glazurze
Marchew obrać, umyć i pokroić w słupki i ugotować na półtwardo na parze lub w małej ilości wody. cebulki obrać pokroić w ćwiartki, zeszklić na połowie masła. Wrzucić resztę masła, rozpuścić, wrzucić marchewki i chwilę smażyć. Następnie wlać sok wyciśnięty z pomarańczy i wymieszany z mąka ziemniaczaną. Wrzucić tymianek, cukier, sól, pieprz i dusić pod przykryciem ok 5 minut. Na końcu dodać łyżeczkę soku z cytryny. Podawać na ciepło do mięs lub ryb. Można posypać startym parmezanem.
Marchewki w pomarańczowej glazurze
Etap 1

Tagi:

marchewka