Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Marchewkowe kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

oryginalne kotlety mielone z dodatkiem marchewki

Marchewkowe kotlety mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowe kotlety mielone

 

  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko kurze
  • 1 żółtko gęsie
  • 5 kromek suchego chleba
  • jarzynka
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta
  • smalec

Sposób przygotowania:

Marchewkowe kotlety mielone
Chleb zalewamy zimną wodą i pozostawiamy go do czasu aż namoknie. Obraną cebulę kroimy w kostkę, a marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Do mięsa dodajemy warzywa, odciśnięty chleb oraz wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą,pieprzem i jarzynką i dokładnie całość mieszamy. Formujemy zgrabne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety układamy w brytfance, dodajemy ok 3 łyżki smalcu i pieczemy je w temp 180* przez 50 minut. co 15 odwracamy na drugą stronę, po upieczeniu podajemy do obiadu.
Marchewkowe kotlety mielone
Po upieczeniu wyjmujemy kotlety i podajemy do obiadu.
Marchewkowe kotlety mielone
Po upieczeniu wyjmujemy kotlety i podajemy do obiadu.
Marchewkowe kotlety mielone
Po upieczeniu wyjmujemy kotlety i podajemy do obiadu.
Marchewkowe kotlety mielone
Po upieczeniu wyjmujemy kotlety i podajemy do obiadu.