Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki z dodatkiem pure z marchewki są wyśmienite. Sok pomidorowy świetnie przełamuje słodycz marchewki.

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

Składniki:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

ETAP 1:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami
Połączyć wszystkie składniki potrzebne na ciasto.

Jajka ubić z solą, wlać wodę, mleko, sok pomidorowy, olej, dodać pure z marchewki i mąkę.

ETAP 2:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami
Z przygotowanych składników zrobić ciasto.

Wszystko razem dokładnie zmiksować, odłożyć na pół godziny.

ETAP 3:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.

Farsz
Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić.

ETAP 4:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami
Przygotowane składniki farszu razem połączyć.

Do miski włożyć przeciśnięte przez praskę ziemniaki i ser. Dodać startą na tarce o dużych otworach marchewkę, podsmażoną cebulę i majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

ETAP 5:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować farszem.

ETAP 6:

Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

Zwinąć w ruloniki, obtoczyć w bułce tartej i ze wszystkich stron lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.