Tusia893

Tusia893

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Marchewkowy Leszek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Placek marchewkowy, pyszny i przyjemny

Marchewkowy Leszek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marchewkowy Leszek

 

  • oczyszczonej, 3 duże marchewki, 2 łyżeczki cynamonu, bakalie, polewa czekoladowa (masło, cukier puder, kakao, gorąca woda)

Sposób przygotowania:

Marchewkowy Leszek
Przygotowujemy miskę, najpierw ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, olej, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, bakalie (ja używam: rodzynki, orzechy włoskie, słonecznik, pestki dyni, suszone śliwki i morele). Na końcu dodaję marchewkę, drobno startą na małych oczkach. Wszystko razem dobrze wymieszać. Najlepiej blaszkę wyłożyć papierem. Piec: 50 min. W 180’C. Po wystygnięciu polać polewą czekoladową. Pycha!
Marchewkowy Leszek
pyszny i gotowy
Marchewkowy Leszek
polany polewą czekoladową