polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Marchwianka z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa szybka i przy okazji tania

Marchwianka z curry

Składniki:

Marchwianka z curry

 

  • 1 litr rosołu drobiowego
  • 6 marchewek
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki curry
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Marchwianka z curry
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do buliony i gotować aż marchewka będzie miękka. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju, a następnie wrzucić do zupy. Natkę pietruszki drobno posiekać, wrzucić do zupy. Dodać curry, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

marchewka