Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Marmolada brzoskwiniowo-mandarynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obrać owoce dokładnie. pokroić w plastry. Powoli doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 20min

Marmolada brzoskwiniowo-mandarynkowa

Składniki:

Marmolada brzoskwiniowo-mandarynkowa

 

Sposób przygotowania:

Marmolada brzoskwiniowo-mandarynkowa
Obrać brzoskwinie, usunąć pestki. Pokroić w plastry. Zalać sokiem z cytryny. Obrać mandarynki. Usunąć zewnętrzne białe błonki. Skórkę pokroić w paski. Rozetrzeć mandarynki, zmieszać z brzoskwiniami. dodać cukier. Włożyć do rondla. Powoli doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 20 min. Zestawić, dobrze wymieszać. Wyłożyć do sterylnych słoików. Zamknąć szczelnie i gotowe. Pozdrawiam !!!