Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Marmolada z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słoje użyte powinny być, wyparzone i gorące.

Marmolada z jabłek

Składniki:

Marmolada z jabłek

 

Sposób przygotowania:

Marmolada z jabłek
Jabłka umyć, cienko obrać, usunąć gniazdka nasienne, drobno pokroić, włożyć do rondla i gotować. Pod koniec gotowania włożyć umyte owoce malin i jeszcze razem gotować kilka minut. Przełożyć na gęste sito i przetrzeć. Ponownie włożyć do rondla i dalej gotować, aż odparuje woda. Następnie wsypać cukier, wymieszać i dalej gotować. Gęstą marmoladę natychmiast wkładać do słoi i zaraz zakręcać.