aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Marmurkowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 190
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marmurkowa babka- babka w sam raz na każdą okazję, polecam ją gorąco pyszna do kawki, herbatki a nawet mleka!

Marmurkowa babka

Składniki:

Marmurkowa babka

 

Sposób przygotowania:

Marmurkowa babka
Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i żółtkami. Wlewamy powoli mleko i wsypujemy mąkę pszenną i sodę. Dodajemy na samym końcu ubitą pianę z białek.

Dzielmy ciasto na dwie części i do jednej dodajemy kakao i cynamon, a do drugiej dżem. 

Wylewamy babkę do foremki i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.  

Tagi:

ciasto babka