Marynata do boczku

hgg - Porady kulinarne: Marynata do boczku offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1840
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Marynata do boczku
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy...


W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy i Przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis.
Tak zamarynowany boczek Pieczemy go w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Jeśli chcemy, by boczek był soczysty i zrumieniony, przez pierwsze pół godziny pieczemy go w temperaturze 240 stopni C. Potem przecinamy rękaw i pieczemy boczek jeszcze przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Marynata do boczku  
elutka

elutka
offline

2008-12-16 08:47
ale pycha
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane