Marynata do boczku

hgg - Porady kulinarne: Marynata do boczku

Złoty Ekspert
Artykuły: 1846
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Marynata do boczku
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy...


W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy i Przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis.
Tak zamarynowany boczek Pieczemy go w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Jeśli chcemy, by boczek był soczysty i zrumieniony, przez pierwsze pół godziny pieczemy go w temperaturze 240 stopni C. Potem przecinamy rękaw i pieczemy boczek jeszcze przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Marynata do boczku  
elutka

elutka

2008-12-16 08:47
ale pycha
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane