Marynata do boczku

hgg - Porady kulinarne: Marynata do boczku offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Marynata do boczku
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy...


W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy i Przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis.
Tak zamarynowany boczek Pieczemy go w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Jeśli chcemy, by boczek był soczysty i zrumieniony, przez pierwsze pół godziny pieczemy go w temperaturze 240 stopni C. Potem przecinamy rękaw i pieczemy boczek jeszcze przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Marynata do boczku  
elutka

elutka
offline

2008-12-16 08:47
ale pycha
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane