Marynata do boczku

hgg - Porady kulinarne: Marynata do boczku

Złoty Ekspert
Artykuły: 1844
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Marynata do boczku
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy...


W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy i Przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis.
Tak zamarynowany boczek Pieczemy go w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Jeśli chcemy, by boczek był soczysty i zrumieniony, przez pierwsze pół godziny pieczemy go w temperaturze 240 stopni C. Potem przecinamy rękaw i pieczemy boczek jeszcze przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Marynata do boczku  
elutka

elutka

2008-12-16 08:47
ale pycha
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane