Strona główna Marynata do mięsa wieprzowego

Marynata do mięsa wieprzowego

Marynaty « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Marynata do mięsa wieprzowego offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 676
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Marynata do mięsa wieprzowego
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Marynata do mięsa wieprzowego


trudność: łatwe
czas:

Marynata do mięsa wieprzowego - SKŁADNIKI:

  • 3/4 szkl oleju
  • 1 łyżka miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1/2 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Marynata do mięsa wieprzowego - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Miód roztapiamy w kąpieli wodnej i chłodzimy. Do miseczki wlewamy olej i dodajemy musztardę dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczony i zimny miód. Jeżeli wszystkie składniki mamy dobrze połączone dodajemy przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do mięsa wieprzowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynata do drobiu z tymiankiem Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy
Papryka w zalewie wg FemmeFatale Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa
Marynata do mięsa wieprzowego Marynata miodowa do mięsa Marynowane podgrzybki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane