Strona główna Marynata do mięsa wieprzowego

Marynata do mięsa wieprzowego

Przepis redakcyjny
Marynata do mięsa wieprzowego
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w k


trudność: łatwe
czas:

Marynata do mięsa wieprzowego - SKŁADNIKI:

  • (na ok. 1,5 kg mięsa)
  • 3 łyżki musztardy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki soli do zmiękczania mięsa,
  • ½ łyżeczki sosu worchestershire,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • spora garść suszonego majeranku,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżki oleju

Marynata do mięsa wieprzowego - PRZYGOTOWANIE:

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w którą wepchniemy czosnek – niektóre wiórki głębiej a inne tuż pod powierzchnią. Resztę składników łączymy i nacieramy marynatą mięso. Możemy je wstawić do lodówki pod przykryciem albo owinąć folią. Mięso powinno leżeć w marynacie dobę lub dwie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do mięsa wieprzowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Sezonowe leczo z wołowiną Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Kurczak z ananasem i ryżem
Filet z kurczaka zapiekany z morelami Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi Panierowana pierś z kurczaka
Mięciutka karkówka z grilla Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Kurczak  według Patrycji
Łopatka pieczona z warzywami Pałki miodowo-musztardowe Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane