Strona główna Marynata do mięsa wieprzowego

Marynata do mięsa wieprzowego

Przepis redakcyjny
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Marynata do mięsa wieprzowego
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w k


trudność: łatwe
czas:

Marynata do mięsa wieprzowego - SKŁADNIKI:

  • (na ok. 1,5 kg mięsa)
  • 3 łyżki musztardy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki soli do zmiękczania mięsa,
  • ½ łyżeczki sosu worchestershire,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • spora garść suszonego majeranku,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżki oleju

Marynata do mięsa wieprzowego - PRZYGOTOWANIE:

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w którą wepchniemy czosnek – niektóre wiórki głębiej a inne tuż pod powierzchnią. Resztę składników łączymy i nacieramy marynatą mięso. Możemy je wstawić do lodówki pod przykryciem albo owinąć folią. Mięso powinno leżeć w marynacie dobę lub dwie.



Komentarze do Marynata do mięsa wieprzowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Szynka wieprzowa peklowana pieczona Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem Chrzanowy schab gotowany
Makaron spaghetti z gulaszem wieprzowym z papryką Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami
Wielkanocna biała kiełbasa Pasztetowa ze słoika Filet nadziewany pomidorem i bazylią
Pasztet drobiowy ze śliwką Zrolowany boczek pieczony Spaghetti z mięsem mielonym
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane