Strona główna Marynata do mięsa wieprzowego

Marynata do mięsa wieprzowego

Przepis redakcyjny
Marynata do mięsa wieprzowego
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w k


trudność: łatwe
czas:

Marynata do mięsa wieprzowego - SKŁADNIKI:

  • (na ok. 1,5 kg mięsa)
  • 3 łyżki musztardy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki soli do zmiękczania mięsa,
  • ½ łyżeczki sosu worchestershire,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • spora garść suszonego majeranku,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżki oleju

Marynata do mięsa wieprzowego - PRZYGOTOWANIE:

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w którą wepchniemy czosnek – niektóre wiórki głębiej a inne tuż pod powierzchnią. Resztę składników łączymy i nacieramy marynatą mięso. Możemy je wstawić do lodówki pod przykryciem albo owinąć folią. Mięso powinno leżeć w marynacie dobę lub dwie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do mięsa wieprzowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane