Strona główna Marynata do mięsa wieprzowego

Marynata do mięsa wieprzowego

Przepis redakcyjny
Marynata do mięsa wieprzowego
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w k


trudność: łatwe
czas:

Marynata do mięsa wieprzowego - SKŁADNIKI:

  • (na ok. 1,5 kg mięsa)
  • 3 łyżki musztardy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki soli do zmiękczania mięsa,
  • ½ łyżeczki sosu worchestershire,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • spora garść suszonego majeranku,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżki oleju

Marynata do mięsa wieprzowego - PRZYGOTOWANIE:

Czosnkiem można naszpikować mięso. W tym celu ząbki czosnku kroimy w piórka i cienkim nożem nakłuwamy mięso tworząc kieszonkę, w którą wepchniemy czosnek – niektóre wiórki głębiej a inne tuż pod powierzchnią. Resztę składników łączymy i nacieramy marynatą mięso. Możemy je wstawić do lodówki pod przykryciem albo owinąć folią. Mięso powinno leżeć w marynacie dobę lub dwie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do mięsa wieprzowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pulpeciki cherry Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro Schab z wędzonym kurczakiem
Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Schab marynowany suszony Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem
Sałatka z miodowym kurczakiem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Ryż z mięsem mielonym
Zapiekanka z mięsem Zrazy ze schabu tradycyjne Fileciki z cebulką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane