motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Marynata do mięsa z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka marynata do mięsa wieprzowego

Marynata do mięsa z bazylią

Składniki:

Marynata do mięsa z bazylią

 

  • 1/2 szkl oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki kucharka
  • trochę pieprzu
  • 1/3 łyżeczki papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii

Sposób przygotowania:

Marynata do mięsa z bazylią
Do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy musztardę. Najlepiej dodać musztardę ostrą, może być rosyjska. Olej dokładnie mieszamy z musztardą na jednolitą masę. Do przygotowanego oleju z musztardą dodajemy kucharka, pieprz, paprykę w proszku oraz suszoną bazylię. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowana marynata jest dobra do mięsa wieprzowego. Mięso w marynacie powinno być co najmniej ok. 2 godzin pozostawione w chłodnym miejscu.

Tagi:

mięsa danie