Strona główna Marynata do warzyw (3)

Marynata do warzyw (3)
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaki Japonii

tokijka

Szef Kuchni
Przepisy: 65
zdjęcia: 1 z 1
Marynata do warzyw (3)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Marynata do piklowania warzyw rodem z Korei


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Marynata do warzyw (3) - SKŁADNIKI:

  • składniki podstawowe:
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 1/2 cebuli
  • ok.20-30 g imbiru obranego
  • 1łyżka soli
  • 3łyżki wiórek papryki ostrej
  • 1łyżka papryki w proszku
  • 1łyżka cukru
  • składniki dodatkowe:
  • 1 daikon (10-15 rzodkiewek poszatkowanych)
  • 4-6 szalotek poszatkowanych

Marynata do warzyw (3) - PRZYGOTOWANIE:

składniki podstawowe miksujemy na jednolitą masę w mikserze.Do masy dodajemy poszatkowana cebulkę i rzodkiew.Rzodkiew należy odsączyć ze zbędnego soku.Można ją wygnieść z solą i następnie wypłukać.... Taką marynatą nacieramy warzywa :ogòrki,kapustę itp. Czas w tym wypadku nadaje smaku.Trzymać w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do warzyw (3)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Zimowa sałatka z żurawiną Sałatka z selera konserwowego Sałatka owocowa deserowa
Zielona sałata z suszonymi pomidorami i fetą Sałatka z papryką konserwową  Sałatka z brązowego ryżu z biała kapustą
Sałatka pęczakowa z kurczakiem w curry Sałatka makaronowa z paluszkami krabowymi  Prosta i smaczna sałatka z brokułami
Surówka do obiadu Sałatka mix z tortellini Pasta z wędzonej makreli i warzyw

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane