Strona główna Marynata do warzyw (3)

Marynata do warzyw (3)
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaki Japonii

tokijka - Przepis na: Marynata do warzyw (3) offline

Szef Kuchni
Przepisy: 65
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Marynata do warzyw (3)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Marynata do piklowania warzyw rodem z Korei


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Marynata do warzyw (3) - SKŁADNIKI:

  • składniki podstawowe:
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 1/2 cebuli
  • ok.20-30 g imbiru obranego
  • 1łyżka soli
  • 3łyżki wiórek papryki ostrej
  • 1łyżka papryki w proszku
  • 1łyżka cukru
  • składniki dodatkowe:
  • 1 daikon (10-15 rzodkiewek poszatkowanych)
  • 4-6 szalotek poszatkowanych

Marynata do warzyw (3) - PRZYGOTOWANIE:

składniki podstawowe miksujemy na jednolitą masę w mikserze.Do masy dodajemy poszatkowana cebulkę i rzodkiew.Rzodkiew należy odsączyć ze zbędnego soku.Można ją wygnieść z solą i następnie wypłukać.... Taką marynatą nacieramy warzywa :ogòrki,kapustę itp. Czas w tym wypadku nadaje smaku.Trzymać w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do warzyw (3)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Szybka sałatka z pora i jajek
Sałatka ryżowa z serem Sałatka jarzynowa z dynią Makaronowa sałatka Eli z marynowaną dynią
Sałatka wielowarzyna z pieczarkami Sałatka z serem feta Sałatka  grecka
Sałatka z dynią i kabanosem Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj