Strona główna Marynata do warzyw (3)

Marynata do warzyw (3)
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaki Japonii

tokijka - Przepis na: Marynata do warzyw (3) offline

Szef Kuchni
Przepisy: 65
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Marynata do warzyw (3)
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Marynata do piklowania warzyw rodem z Korei


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Marynata do warzyw (3) - SKŁADNIKI:

  • składniki podstawowe:
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 1/2 cebuli
  • ok.20-30 g imbiru obranego
  • 1łyżka soli
  • 3łyżki wiórek papryki ostrej
  • 1łyżka papryki w proszku
  • 1łyżka cukru
  • składniki dodatkowe:
  • 1 daikon (10-15 rzodkiewek poszatkowanych)
  • 4-6 szalotek poszatkowanych

Marynata do warzyw (3) - PRZYGOTOWANIE:

składniki podstawowe miksujemy na jednolitą masę w mikserze.Do masy dodajemy poszatkowana cebulkę i rzodkiew.Rzodkiew należy odsączyć ze zbędnego soku.Można ją wygnieść z solą i następnie wypłukać.... Taką marynatą nacieramy warzywa :ogòrki,kapustę itp. Czas w tym wypadku nadaje smaku.Trzymać w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do warzyw (3)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami Moja sałatka grecka Sałatka z pomidorkami i tofu
Sałatka warstwowa z klopsikami Sałatka "Dziadówka" Sałatka z prażonym sezamem
Sałatka z wędzonym śledziem z puszki Pikantna sałatka z cukinii Sałata z pomidorkami koktajlowymi
Sałatka Eli z pomidorkami i paluszkami surimi Sałatka z serem solankowym i piersią z kurczaka Sałatka z surimi

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane