Książka Kucharska: Smaki Japonii

Marynata do warzyw (3)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Marynata do piklowania warzyw rodem z Korei

Marynata do warzyw (3)

Składniki:

Marynata do warzyw (3)

 

  • składniki podstawowe:
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 1/2 cebuli
  • ok.20-30 g imbiru obranego
  • 1łyżka soli
  • 3łyżki wiórek papryki ostrej
  • 1łyżka papryki w proszku
  • 1łyżka cukru
  • składniki dodatkowe:
  • 1 daikon (10-15 rzodkiewek poszatkowanych)
  • 4-6 szalotek poszatkowanych

Sposób przygotowania:

Marynata do warzyw (3)
składniki podstawowe miksujemy na jednolitą masę w mikserze.Do masy dodajemy poszatkowana cebulkę i rzodkiew.Rzodkiew należy odsączyć ze zbędnego soku.Można ją wygnieść z solą i następnie wypłukać....Taką marynatą nacieramy warzywa :ogòrki,kapustę itp. Czas w tym wypadku nadaje smaku.Trzymać w lodówce.