Marynata do wołowiny

Marynaty « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Marynata do wołowiny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Marynata do wołowiny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Składniki połączyć ze sobą, zalać nimi obłożone warzywami mięso...


trudność: łatwe
czas:

Marynata do wołowiny - SKŁADNIKI:

  • Szklanka przegotowanej ostudzonej wody,
  • 2/3 szklanki octu winnego albo 6-proc. octu spirytusowego lub pół szklanki czerwonego wytrawnego wi­na,
  • 2 liście laurowe,
  • po 10 ziaren ziela angielskiego i pieprzu,
  • ewentualnie pokrojone w talarki warzywa (mar­chew, cebula, pietruszka, seler).

Marynata do wołowiny - PRZYGOTOWANIE:

Składniki połączyć ze sobą, zalać nimi obłożone warzywami mięso i zostawić na noc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Marynata do wołowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynata do karkówki Marynowana limonka na ostro Marynata do drobiu z tymiankiem
Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika
Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy Papryka w zalewie wg FemmeFatale
Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa Marynata do mięsa wieprzowego

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane