Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Marynowana cielęcina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna! Na jej przygotowanie trzeba poświęcić trochę czasu, ale warto!

Marynowana cielęcina

Składniki:

Marynowana cielęcina

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowana cielęcina

Aby przyrządzić marynowaną cielęcinę:


Cielęcinę namocz  na noc w mleku. Po tym czasie wyjmij mięso przetrzyj wilgotną szmatką, i obtocz w marynacie.

Marynata: połącz powyższe pięć składników i gotuj przez 5 minut. Zalać cielęciny marynatę tak, by pokryła ją w całości.  Następnie przechowuj w lodówce 3 dni, aby mięso przeszło aromatem mieszanki. Następnie dodać 2 pokrojone w plasterki marchewki, 2 cebule pokrojone na plasterki, 1 pokrojony por i gotuj wszystko na wolnym ogniu 1 ½  godziny, mieszając od czasu do czasu. Wyjmij mięso i jeszcze lekko ciepłe pokrój w cienkie plasterki.