Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Marynowana łopatka z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna wieprzowa łopatka zamarynowana w przyprawach i ugotowana w parowarze jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa.

Marynowana łopatka z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowana łopatka z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Marynowana łopatka z parowaru
Do oliwy dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, paprykę słodką mieloną oraz posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać.

Mięso pokroić w plastry i obtoczyć w marynacie. Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić na 3 godziny do lodówki. Mięso przełożyć do parowaru i gotować około 35 minut.

Podawać z ziemniakami.
Marynowana łopatka z parowaru
Do oliwy dodać przyprawy i czosnek i wymieszać.
Marynowana łopatka z parowaru
Mięso pokroić w plastry i obtoczyć w marynacie.
Marynowana łopatka z parowaru
Plastry mięsa przełożyć na 3 godziny do lodówki.
Marynowana łopatka z parowaru
Zamarynowane mięso gotować w parowarze przez 35 minut.