Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Marynowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Marynowana papryka - dodatek do sałatek .

Marynowana papryka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowana papryka

 

  • 3 kg świeżej papryki
  • 7 szklanek wody
  • 1,5 szklanki octu
  • 10 łyżek cukru
  • 6 łyżeczek soli

Sposób przygotowania:

Marynowana papryka
Paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. 7 szklanek wody nastawić na ogniu i dodać cukier , sól , ocet. Następnie na wrzącą wodę wrzucić paprykę i pogotować chwilę. Ugotowaną paprykę przekładamy do wyparzonych słoików i zalewamy wrzącą zalewa - dobrze zakręcamy. Na koniec paprykę pasteryzujemy 10-15 minut.
Marynowana papryka
Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki
Marynowana papryka
Pokrojoną paprykę wrzucamy do wody z cukrem solą i octem

Tagi:

papryka