caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Marynowane buraczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przetwory mozemy robić już z młodych buraczków

Marynowane buraczki

Składniki:

Marynowane buraczki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane buraczki
Buraki umyc, ugotowac w łupinie, wystudzic i obrać. Wieksze przekroic na pół (wszystkie powinny miec podobna wielkość). Cukier zalać 1/4 szklanki wody, wlać ocet, dodać goździki i cynamon, zagotować często mieszając, żeby cukier się rozpuścił.
Buraczki układać w słoikach, zalac zalewą, zakrecić i pasteryzowac 20-25 minut. Odstawić w ciemne, chłodne miejsce na min. 2 tygodnie. Po tym czasie są gotowe do jedzenia.

Tagi:

buraki