Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Marynowane grzybki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe jako przekaska...

Marynowane grzybki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynowane grzybki

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki
Grzyby obrac i umyć. Cebulę pokroic w paski. Zagotowac wodę z 2 łyzeczkami soli. Wrzucić grzyby i cebulę. Gotowac aż grzyby będą miękkie. Odcedzić i ostudzić. Przygotowac zalewę z 3 szklanek wody, octu, liści, ziela, pieprzu, 2 lyżeczek soli i cukru. Zalewę ostudzić. Grzyby ułożyć do słoików i zalac zalewą. Słoiki dokręcić i sprawdzić czy nie ciekna. Przetrzymywac w ciemnym i chłodnym miejscu.
Marynowane grzybki
Etap 1

Tagi:

grzyby