monnissia1990

monnissia1990

Kucharz
[Przepisów: 19]

Marynowane Grzyby Leśne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niektórzy mówią ze najlepsze do wódki inni ze do ziemniaków, a ja uważam ze najlepiej smakują jako dodatek do wódki , do obiadu , a także do kanapek z wędlina.

Marynowane Grzyby Leśne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane Grzyby Leśne

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowane Grzyby Leśne
Grzyby oczyścić i zagotować w osolonej wodzie. Gotować do momentu aż zginie piana mieszając od czasu do czasu. W między czasie przygotować zalewę. Zalewę przygotowujemy w wody , octu ,cukru i soli. Proporcja 5:1 .5 części wody 1 cześć octu .Dodajemy sól i cukier do smaku jak kto lubi. Słoiczki przygotowujemy uprzednio je wyparzając. wkładamy do każdego liść laurowy i ziele angielskie . Ja do małych słoiczków wkładam pół liścia i dwa ziela .Ugotowane grzyby przekładamy na sitko żeby odciekło a następnie przekładamy do słoiczków i zalewamy zalewa. Zakręcamy i wkładamy do garnka. Słoiczki gotujemy ok 5-10 min. po tym czasie wyciągamy i układamy słoiki do góry dnem aby się zamknęły. Smacznego! 
Marynowane Grzyby Leśne
Gotujemy az piana nie zginie , mieszając od czasu do czasu!
Marynowane Grzyby Leśne
Ugoowane przekładamy na sitko zeby odciekły
Marynowane Grzyby Leśne
Słoiczki gotujemy ok. 5-10 minut :-)

Tagi:

grzyby