Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marynowane jajka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jajka marynowane w zalewie octowej z ziołami i czosnkiem.

Marynowane jajka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowane jajka

 

Sposób przygotowania:

Marynowane jajka
Jajka ugotować na twardo. Następnie je ostudzić i obrać ze skorupek. Czosnek obrać, przekroić każdy ząbek na pół. Do ok. litrowego słoika włożyć jajka, gałązki rozmarynu i pietruszki oraz czosnek. Do garnka wlać ocet i wodę. Dodać do tego połamany liść laurowy, ziele angielskie, płatki papryki, pieprz, cukier i sól. Wszystko zagotować. Do gorącej zalewy dodać musztardę i olej, dokładnie wymieszać. Gorącą zalewę wlać do jajek. Jak ostygnie, zamknąć słoik i odstawić do lodówki na ok. 4 dni. Podawać np. do kanapek, z dodatkiem ulubionego sosu...
Marynowane jajka
Jajka ugotowane na twardo ostudzone i obrane ze skorupek.
Marynowane jajka
Jajka ułożone w słoiku razem z ziołami i czosnkiem.
Marynowane jajka
Zalewa przygotowana z wody octu oleju musztardy i przypraw.
Marynowane jajka
Jajka w słoiku zalane przygotowaną zalewą octową.

Tagi:

jajko jajka